Railway station Luik Guillemins

Afgelopen zomer samen met mede hobby fotograaf Alfred het Station Luik Guillemins bezocht. Dit station is een ontwerp van de bekende architect Santiago Calatrava en is na 11 jaar bouwen, en met een prijskaartje van 445 miljoen euro, in 2009 officieel geopend. Ik had dit station al eens in de winter van 2012 bezocht maar toen lag er een flink pak sneeuw op het dak en dat leverde uiteraard geen fraaie foto’s op.

Nu in de zomer van 2015 met stralend weer wederom op pad richting Luik. Het mooie weer leverde betere plaatjes op als tijdens mijn vorige bezoek maar ook met dit weertype is er lastig om goede foto’s te maken. De volop schijnende zon leverde veel schaduwen met vaak harde contrasten. Gelukkig levert Photoshop hier de oplossing voor en na wat aanpassingen ben ik niet geheel ontevreden met het eindresultaat van ons bezoek.

Wat wel heel erg opvalt is het feit hoe vuil het fraaie station ondertussen al geworden is. Dit zal mede komen omdat Luik natuurlijk een echte industrie stad is met een aardige hoeveelheid bijbehorende luchtvervuiling. Het metaal van de constructie is hierdoor, zeker op de liggende delen, niet stralend wit meer want op die plaatsen is het bedekt met een aardige laagje vuil wat op de meeste foto’s goed is te zien. Ben benieuwd of er ooit een schoonmaak actie op touw wordt gezet.

Station Luik Guillemins-2
Station Luik Guillemins-9
Station Luik Guillemins-1
Station Luik Guillemins-4
Station Luik Guillemins-8
Station Luik Guillemins-3
Station Luik Guillemins-5
Station Luik Guillemins-6
Station Luik Guillemins-7

Close Menu