Grutto ontmoeting Eemnes

In juni van dit jaar weer eens een bezoek gebracht aan de polders rondom Eemnes. In het voorjaar is dit altijd een schitterende plek om vele grutto’s, tureluurs en kieviten te bewonderen. Het zit er echt vol mee en dat is mede te danken aan het actieve weidevogel beleid daar in de polder. Speciale laagwater gebieden zijn er aangelegd waar de vogels na hun trektocht in het vroege voorjaar even op krachten kunnen komen met het vele voedsel wat ze in het ondiepe water kunnen vinden. Daarnaast is het maai beleid in de polders rondom de vogelgebieden dusdanig dat de boeren pas laat in het voorjaar het gras gaan maaien zodat de nog jonge vogels zich goed kunnen verbergen in het hoge gras.

Tijdens mijn bezoek liep ik tegen een grutto aan die totaal niet onder de indruk was van mijn aanwezigheid daar. Hij lande een meter of 5 van mij vandaan en bleef luid kwetterend op zijn plek. Dit gaf mij mooi de gelegenheid rustig wat fraai plaatjes te schieten van deze fraaie vogel. Een heel apart moment want normaal zijn deze vogels erg schuw en zijn ze zo verdwenen.

Grutto-9
Grutto-8
Grutto-7
Grutto-6
Grutto-5
Grutto-4
Grutto-3
Grutto-2
Grutto-1

Dit Bericht Heeft 2 Reacties

 1. Ziet er prachtig uit, je vernieuwde website en natuurlijk ook je foto’s.
  Zeker ook deze laatste van de Grutto in het hoge gras.
  Complimenten!

  Groet, Alfred

  1. Thanks. Heeft de nodige uurtjes gekost om de site te vernieuwen maar het ziet er nu een stuk moderner uit.
   Die Grutto ontmoeting was gaaf, hij stond op een meter of 5 een beetje heen en weer te drentelen, kon mooi liggend wat fraaie shots maken.
   Gr Harald

Reageren niet meer mogelijk.

Close Menu